Banner Street - new home

The clients were willing to push the boundaries for what a house can be within an established suburban context. They did not want their house to be ordinary. The brief was to accommodate a family of four with enough space for large family gatherings. The entrance is a double height space with an expressive stair. The formal rooms, such as study, lounge and rumpus are at the front of the home. Past these rooms and a slight level change is where the home opens into a glazed pavilion containing the kitchen, dining and informal lounge. Large format sliding doors to the north and south of the home allow the home to completely open to the outside on both sides, allowing external living throughout the seasons. 

The upper level includes another lounge room with views to the pool and will be shared by the family. Two bedrooms are located off the lounge room with shared amenities, a guest bedroom with its own ensuite is also located off the lounge room. Accessing the parent’s space is via another level change and shares the generous pavilion like feel of the ground floor living space.  The external composition and selection of materials will be bold to reflect an industrial feel however this will be offset by the use of natural materials such as timber and stone internally.

Owner testimonial:

After first meeting Steven from Thursday Architecture, we knew he was the only person we would trust designing our dream home. We wanted an architect that would think outside the square from design to product selection & “push boundaries” - and Steven delivered. From the outset, he presented us with creative ideas but also listened to our wants/needs (even if he didn’t agree with them!!)  so the final design was a true collaboration. He really made our vision a reality.  As first timers going through the process, he answered all our questions, gave us practical advice when needed and was available to us throughout the whole process.

We would highly recommend Steven to anyone looking for an innovative and collaborative architect.

John and Paulina.